کشور گرجستان در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد گردشگری ایرانیان تبدیل‌شده و به دلیل نزدیکی این کشور به ایران، بسیاری از گردشگران ایرانی ترجیح می‌دهند تعطیلات خود را در این کشور زیبا بگذرانند. باتومی پایتخت تابستانی گرجستان، بدون شک یکی از زیباترین شهرهای این کشور است و به‌عنوان دومین شهر بزرگ گرجستان شناخته می‌شود.

باتومی در عصر هخامنشیان در متصرفات پادشاهان ایرانی بود و در عصر پادشاهان روم شرقی، این منطقه توسط یوستی نیانوس تصرف شد. در سال ۶۴۳ میلادی باتومی به دست مسلمانان افتاد، این شهر در اواخر سده ۱۰ میلادی جز حکومت متحده گرجستان بود.

باتومی

در اوایل سلطنت سلطان احمد سوم، مردم گرجستان شورش کردند و از پرداخت مالیات سر باز زدند، اما شورش سرکوب شد و عثمانی‌ها در باتومی و چند جای دیگر قلعه‌هایی ساختند.

در سال ۱۸۷۸ روس‌ها بندر باتومی را تصرف کردند و در ۲۸ اوت در عهدنامه سان استفانو، باتومی به آن‌ها واگذار شد. در آوریل ۱۹۱۸ میلادی عثمانیان باتومی را اشغال کردند و سال بعد از این اتفاق، انگلیسی‌ها وارد باتومی شدند. سرانجام در سال ۱۹۱۹ باتومی از انگلیسی‌ها تخلیه شد.

باتومی

با ما همراه باشید تا در رابطه با باتومی بیشتر بدانید:

۱. باتومی دومین شهر بزرگ گرجستان است.

۲. باتومی پایتخت گردشگری و مهم‌ترین بندرگاه گرجستان است. باتومی مرکز تجارت و سرمایه‌گذاری کشور گرجستان است.

۳. باتومی از یک‌سو به دریای سیاه و از سمت دیگر به کوه‌های قفقاز می‌رسد، به همین دلیل در بیشتر ایام سال آب و هوای معتدلی دارد.

باتومی

۴. زبان مردم باتومی، گرجی است و وجه رایج آن‌هم لاری است. بر اساس آخرین سرشماری که در سال ۲۰۱۱ در باتومی انجام شد، جمعیت شهر برابر با ۱۲۵,۸۰۰ نفر اعلام شد.

باتومی

۵. بهترین زمان برای سفر به باتومی، ماه جولای و سپتامبر است.

۶. شهر باتومی، به شهر ادیان و احزاب مختلف مشهور است. کاتولیک‌ها، ارمنی‌ها، یهودیان، مسلمانان در این شهر با آرامش در کنار هم زندگی می‌کنند.

۷. ساحل باتومی، از بهترین سواحل کشور گرجستان در فصل تابستان است که گردشگران زیادی در فصل تابستان به این شهر می‌آیند.

باتومی

۸. باتومی هتل‌های لوکس و گران‌قیمت زیادی دارد و ازجمله محبوب‌ترین و معروف‌ترین هتل‌های این شهر می‌توان به رادیسون بلو، شرایتون و اینتوریست اشاره کرد. در انتخاب هتل بسیار دقت کنید، چون بعضی هتل‌ها بسیار گران‌قیمت‌تر هستند و با کمی دور شدن از مرکز شهر می‌توانید هتلی با قیمت مناسب انتخاب کنید.

۹. با استفاده از دوچرخه‌های کرایه‌ای باتومی، (باتوم ولو Batum Velo) از دوچرخه‌سواری کنار ساحل لذت ببرید. کرایه تاکسی در باتومی بسیار گران است، حتی گران‌تر از تفلیس!

باتومی

۱۰. برای رفتن به اروپا و تجربه حال و هوای آن، کافی است سری به میدان پیازا بزنید، با دیدن مسجد قدیمی شهر، حال و هوای کشورهای آسیایی را حس کنید، در این شهر زیبا می‌توان بناهای تاریخی زیادی با فرهنگ‌های متفاوت دید.

۱۱. یکی از زیباترین جاذبه‌های شهر باتومی، باغ گیاه‌شناسی است. این باغ یکی از پربازدید ترین اماکن شهر بوده و هزاران گونه مختلف گیاه در این باغ قرار دارند.

باغ گیاه شناسی باتومی

۱۲. یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری باتومی، دلفیناریوم است که هر روز به‌جز روزهای دوشنبه فعال بوده و گردشگران برای بازدید از این جاذبه باید ۱۲ لاری پرداخت کنند.

۱۳. یکی از لذت‌بخش‌ترین تفریحات در باتومی، قدم زدن در ساحل شهر است. تماشای دریای سیاه و لذت بردن از امواج زیبای آن فراموش‌نشدنی است. لذت خوردن یک قهوه در کافه‌های ساحلی را از دست ندهید.

رستوران باتومی

۱۴. مجسمه‌های متحرک عشق، مجسمه‌های فلزی هستند که فیگور یک زن و مرد را نمایش می‌دهد و ارتفاعی برابر با ۷ متر دارد. این دو مجسمه به سمت هم حرکت کرده و می‌چرخند و با هم ادغام می‌شوند. طراح اولیه مجسمه از داستانی به نام «علی و نینو» الهام گرفته‌شده که درواقع داستان عشق دختر جوان آذربایجانی است.

۱۵. مردم گرجستان به خون گرمی و مهمان‌نوازی مشهور هستند، در صورت بروز مشکلی به‌راحتی می‌توانید به مردم شهر اطمینان کنید و از آن‌ها کمک بخواهید.

باتومی

۱۶. در فصل تابستان گردشگران بیشتر از کشورهای ترکیه، روسیه و ایران به باتومی می‌روند.

۱۷. بافت خانه بسیاری از محله‌های قدیمی باتومی، متعلق به قرن نوزدهم است، بازدید از محله‌های قدیمی باتومی را فراموش نکنید.

۱۸. ازجمله شهرهای خواهرخوانده باتومی می‌توان به اراک، ساوانا در آمریکا، بورگاس در  بلغارستان، وانادوز در ارمنستان، بارا و ورونا در ایتالیا و یالووا در ترکیه اشاره کرد.

خاچاپوری

۱۹. خاچاپوری غذای محبوب گرجی است که در بسیاری از رستوران‌های باتومی سرو می‌شود، خاچاپوری انواع مختلفی دارد که ازجمله آن می‌توان به ایمرولی (نان گرد پرشده از ماست، تخم‌مرغ، پنیر و کره)، مگرولی، آچارولی، اسوری و آچما اشاره کرد. مواد اولیه یکسان است و روش سرو و پخت ها متفاوت است.