اگر پیگیر اخبار مربوط به دنیای سیاست باشید، مسلماً درباره‌ی مسئله‌ی ناپدیدشدنِ جمال خاشقچی در سفارت عربستان سعودی اطلاع دارید. این روزنامه‌نگارِ مطرح عربستانی که در نشریه‌ی واشنگتن‌پُست فعالیت می‌کرد، اوایل اکتبر برای اخد مجوز ازدواج به سفارت عربستان در شهر استانبول مراجعه می‌کند؛ اما پس از ورودِ او به این سفارت، تاکنون اثری از وی یافت نشده است.

مسئله‌ی ناپدیدشدن این روزنامه‌نگارِ منتقدِ حکومتِ عربستان چند روزی می‌شود که به بحث داغ رسانه‌های سیاسی سراسرِ دنیا تبدیل شده است؛ با این حال به‌نظر می‌رسد که ابعاد این مسئله گسترده‌تر از قبل شود.

 

عربستان سعودی با سرمایه‌گذاری هنگفت خود روی موضوعات فناوری قصد دارد از شرکت‌های بزرگ این حوزه برای پیشرفتِ کشور خود کمک بگیرد؛ در همین راستا، روز ۲۳ اکتبر کنفرانسی در شهر ریاض برگزار می‌شود تا بزرگان فناوری در آن حضور پیدا کنند؛ با این وجود، ابعاد گسترده‌ی مفقودشدنِ جمال خاشقچی باعث شده تا عرصه‌ی فناوری نیز از این قضیه متأثر شود.

طبق اعلام گوگل، دایان گرین، رهبر بخش فضای ابری این شرکت که قرار بود در این کنفرانس حضور داشته باشد، به ریاض فرستاده نخواهد شد؛ اگرچه این غول دنیای فناوری درباره‌ی تصمیمِ اخیرِ خود توضیحِ بیشتری نداده؛ اما باتوجه به جهت‌گیری‌های دیگر شرکت‌های تکنولوژی، می‌توان نتیجه گرفت که تصمیمِ این شرکت نیز تحت‌تأثیر مسائل سیاسی اخیر عربستان سعودی بوده است.

دارا خ سروشاهی، مدیرعامل ایرانی اوبر نیز از دیگر کسانی بوده که به‌شدت از مسئله‌ی ناپدیدشدنِ جمال‌ خاشقچی اظهار نگرانی کرده و شرکت تحت مدیریتش را از مشارکت در کنفرانس آتی فناوری عربستان منع کرده است.

اوایل سال جاری میلادی، Google قراردادی را با عربستان به امضاء رساند که طبق آن، این شرکت موظف به توسعه‌ی ۵ مرکز نوآوری در عربستان شد؛ اکنون با توجه به اتفاقاتِ پیش‌آمده، باید منتظر ماند و دید که گوگل چه برنامه‌ای برای ادامه‌ی فعالیتش در این کشور خواهد داشت.